2021-01-11 11:20:33• hírek • közlemény

Az éjszaka urai: Online vizuális művészeti verseny gyerekek és fiatalok számára

„Denevérek – Az éjszaka urai” címmel nagyszabású, interaktív élményekkel tarkított kiállítás érkezett Szatmárnémetibe! Ebből az alkalomból a Szatmár Megyei Múzeum online vizuális művészeti versenyt szervez gyerekek és fiatalok számára! A kiállítás és a verseny egy jó alkalom arra, hogy felhívja  a figyelmet a denevérek védelmére, a vadvilág sérülékenységére és a denevérek élőhelyeinek, például az erdőknek a veszélyeztetettségére! Íme a versenyfelhívás:

"Kedves szülők, tanítók, tanárok, gyerekek és fiatalok!


A téli hónapok, a vakáció és  a koronavírus-óvintézkedéseknek köszönhetően otthonainkba kényszerülve talán több időnk van olvasni, beszélgetni és alkotni! Egy kreatív környezetvédelmi tematikájú versenyre hívjuk a gyerekeket, fiatalokat, melynek lebonyolítása az online térben zajlik majd!


Olyan  vizuális művészeti technikákkal megvalósuló alkotásokat várunk, amelyek felhívják a figyelmet a denevérek természetben betöltött szerepére vagy megoldást sugallanak egy olyan problémára, ami a denevérfajokat veszélyezteti, vagy népszerűsítenek egy olyan akciót, amely e repülő emlősök élőhelyeinek (pl. az erdőknek) védelméről szól.


Legyetek kreatívak!"


Kik vehetnek részt a versenyen és milyen alkotásokkal?

  1. Kategória: 7-12 év (olyan vizuális alkotások, amelyek kézi technikákkal készülnek, pl. rajz, festmény, makett, installáció, szobor, stb.) 

  2. Kategória: 13-19 év (kézi és digitális technikákkal készített alkotások).

Hogyan lehet részt venni a versenyen?

  1. Készítsd el az alkotásod a korosztályod kategóriájának megfelelő technikával!

  2. Fényképezd le (kézi tecnikával készült alkotás esetén), vagy töltsd fel a regisztrációs űrlapon, amennyiben digitális!

  3. Ha már elmúltál 13 éves, regisztrálj be a pályázatra! Ha még nem múltál el 13 éves, kérd szüleid segítségét a regisztrációs lap kitöltésében. A lefényképezett alkotás, illetve a digitális mű  a regisztrációs űrlapon csatolható, feltölthető! Regisztráció és feltöltés itt: https://forms.gle/F7vqPvWxyPMK23BL8

  4. Beküldési határidő: 2021 február 4, csütörtök, 12.00 óra! 

  5. Február 5-én az alkotásokat a szervezők megosztják a Szatmár Megyei Kulturális Turisztikai Iroda (Biroul de Turism Cultural Satu Mare) közösségi oldalain (Facebook-oldal és Instagram-oldal), ahol like-okat gyűjthetnek a kreációk. A like-gyűjtés február 11-én 12.00 óráig tart! Ez azért fontos, mert a szakmai zsűrizés mellett a legtöbb like-ot kapott alkotás (mindkét kategóriában) közönségdíjat kap! Tehát like-gyűjtésre fel!

  6. Nézd meg  február 12-én, hogy a nyertesek között vagy-e (a Szatmár Megyei Kulturális Turisztikai Iroda (Biroul de Turism Cultural Satu Mare) közösségi oldalain!

Eredményhirdetés: 2021. február 12, péntek 12.00 óra!

Díjazás:

  • I. díjak mindkét kategóriában: Egy-egy okosóra mindkét kategóriában
  • II. díj, III. díj és közönségdíjak mindkét kategóriában: egy nagykárolyiCity Break a nyertesnek és családjának

A zsűri a legjobbaknak könyveket ajándékoz, valamint meghívja őket egy vezetett esti Kossuth-kerti sétára, ahol szakemberek mutatják be Szatmár legnagyobb parkjának denevéreit!


 Az értékelésnél fontosnak tartjuk a témahűséget és a kreativitást!


A verseny főtámogatója a REWNA PREST SRL.


A témában tájékozódhattok a következő oldalakon:

"Izgalmakkal teli alkotást kívánunk Nektek! A versennyel kapcsolatos kérdésekkel hívják a 0040-723617126 telefonszámot" - írják közleményükben a szervezők, ugyanakkor mindenkit arra buzdítanak, hogy látogassa meg a „Denevérek – Az éjszaka urai” című kiállítást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: